![]() |
Mercè Conangla |
![]() |
Jaume Soler |
Per tant, podem tractar les nostres emocions de manera totalment ecològica i, de la mateixa manera que davant del repte d'intentar d'apaivagar els efectes del canvi climàtic podem plantar arbres o filtrar el fum per millorar el medi ambient natural, des de l'ecologia emocional podem fer una gestió adaptativa de les ofenses o podem reduir les nostres emocions contaminants (ira, ràbia, tristesa) per tal que afectin menys el nostre medi ambient.
Sembla fàcil però hi ha molta feina a fer, molt coneixement intern i extern de les relacions que establim amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb el món. Mica en mica, pas a pas, la societat evoluciona en el sentit del tracte correcte de les emocions com a base d'un canvi profund en les nostres relacions.
Un exemple del que no s'ha de fer amb el medi ambient el tenim en aquest vídeo de dibuixos on veiem què hem arribat a fer els humans amb el nostre propi medi ambient. Què fem llavors amb els nostres afectes? Com vehiculem les nostres emocions? Si vinguessin extraterrestres a visitar el nostre interior, que farien amb nosaltres? Els agradaria i s'hi trobarien a gust?
Un món millor necessita de persones millors. I no ens hem d'espantar: com deia el capità Enciam "els petits canvis són poderosos".